Lær Kidsa Koding (LKK)

Et fantastisk initativ fra foreldre og næringslivsfolk med engasjement og hjerte for at barna skal lære programmering, som vi fikk være med å starte opp i april 2013. PedSmia og Kodeklubben er to noder innen LKK- nettverket, som teller flere hundre frivillige barn og voksne over hele landet.

 

CodeWeek EU

CodeWeek- ambassadørene er LKK på Europeisk nivå, hvor entusiaster, forskere, gründere og lærere møtes til felles dugnad for å løfte spørsmål rundt skole og modernisering – særlig programmering. Organisasjonen er fri, men finansieres av EU- kommisjonen og støttes av den nylig avgåtte visepresidenten Neelie Kroes.

 

Edtech- forum

Edtech-forum (tidl. kunnskapsforum) er for de aktørene i IKT-næringen som har en interesse av eller er involvert i kunnskaps- og utdanningsektoren. Forumet har til hensikt å samle aktørene til felles myndighetskontakt, samt innsats og diskusjon knyttet til viktige utfordringer for sektoren. Se også edtechnorge.no.

 

European Schoolnet

Den Europeiske Unions nettverk for skoleutvikling, hvor vi er «Associate Partners». Dette nettverket består hovedsaklig av utdanningsinstitusjoner, universitet, departement og aktører fra næringslivet – og tilbyr gode verktøy for skoleutvikling og evaluering.

 

Statens senter for IKT i utdanningen

IKT- senteret gjør sitt beste for å omsette politiske festtaler til praktisk politikk, og holder til i Tromsø og Oslo. De arrangerer jevnlig spillforum i sine lokaler, et arrangement vi anbefaler på det varmeste.

 

Microsoft Partners in Learning (PIL)

Microsofts nettverk for skolefolk er en gigantisk basar med ressurser innen teknologi og 21st century skills. Lærere som engasjerer seg i dette nettverket får tilbud om mange gode nettkurs, og man blir fort kjent med engasjerte pedagoger i andre land. PIL Norge er vår fødselshjelper og nærmeste samarbeidspartner. Vi advarer mot mange morsomme automatiske oversettelser fra Bing translate.

 

Startuplab Norge

Forskningsparkens inkubator, hvor gründerbedrifter ligger på rekke og rad som små egg, blir ruget på av Innovasjon Norge – for en vakker dag å klekkes og bli til flotte, egenfinansierte kyllinger. PedSmia jobber for å etablere en ed-Tech klynge i dette spennende og lærerike miljøet.

 

Games4Learning

David Renton er lærer og programmerer i Glasgow, Microsofts «most valued professional» og en uvurderlig ressurs for oss som jobber med programmering og skole. Vi har hatt ham på besøk en gang, og det blir nok flere ganger.

 

Joingame

Nasjonalt ressursnettverk for dataspill, sponset av forskningsrådet. Denne organisasjonen bor i Trondheim, som har et levende forskningsmiljø som er opptatt av spill. Vi følger nøye med på hverandre, slik at vi er oppdatert på hva som skjer.

 

Spillpikene

Do, die retry – disse jentene er beviset på at dataspill slett ikke er gutterom og kviser. Dette er gamere med solid identitet og integritet, som skriver fornuftig og variert om dataspillkultur.

 

Kringsatt av fiender

Disse lærerne ved Nordahl Grieg videregående skole har opplevd mye av det PedSmia har vært igjennom, og har derfor valgt et passende navn til prosjektbloggen sin. Aleksander Husøy og Tobias Staaby er særlig kjent for sitt arbeid med Civilization 4 og «The walking dead», men de prøver stadig ut nye ting. Det skal også nevnes at disse ildsjelene har full støtte fra rektoren sin, noe som kan sies å være uvanlig i disse tider..

Scroll To Top