TouchDevelop på Hundsund

hundsund 01 hundsund 03

Sigbjørn, Mats og Tomas fra Little Programmers var med Ole på hans første oppdrag for PedSmia – innføring i TouchDevelop i tiende klasse på Hundsund ungdomsskole! Dagens mål var at alle elevene skulle programmere seg frem til et enkelt produkt. Vi jobbet i tre halvannentimes-økter  med dette:

  • Hvorfor kode?
  • Innføring i grunnleggende funksjoner i TouchDevelop
  • Fremstilling av egne produkter
  • Fremvisning og oppsummering

TouchDevelop har fordel av å kjøre rett i nettleseren, og det fungerer både på alle dingser, både PC,nettbrett og smarttelefoner. Elevene var meget engasjerte og var godt med fra første stund. De aller fleste hadde aldri programmert tidligere, men hang godt med innledningsvis og fikk gjort det de skulle. Da det viste seg at instruktøren hadde gjort noe feil i fellesgjennomgangen, slik at scriptet vi lagde felles ikke fungerte, var de veldig nysgjerrige og løsningsorienterte. Hvor lå feilen? Hva hadde han glemt? Debugging i alle fag.

I løpet av de to siste øktene fulgte elevene «tutorials» som ligger på oppstartssiden til TouchDevelop, og noen lagde sine helt egne ting. Little Programmers- gutta gikk rundt og hjalp til. Elevene ved Hundsund var også veldig flinke til å hjelpe hverandre, og til å utveksle erfaringer underveis. Til slutt hadde vi fremvisning av produktene enkelte av elevene hadde laget, og en samtale rundt hva vi hadde lært. Det ble også en refleksjon rundt hva det er greit og lovlig å ha med i produkter vi publiserer på nettet.

PedSmias konsept med TouchDevelop er i sin spede utprøvingsfase, men med hjelp fra Kongsbergs prisvinnende programmeringselever og en tøff pedsmed, er vi nå kommet et godt stykke videre på veien!

About Imsen

Imsen
Entrepreneur, lecturer, musician, historian, gamer, geek, father to four, EU CodeWeek ambassador

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll To Top