Koduianere hos Snowcastle

Snowcastle

 Dette er altså det man kan vinne om man deltar i årets spilldesigneventyr: en Xbox, pokal, heder og ære, en reise til Brüssel for å vinne enda mer, lære enda mer om programmering og teknologi, pluss et besøk hos en spillprodusent. Denne spillprodusenten heter Snowcastle, og i deres lokaler i Oslo sentrum fikk elevene se hvordan de profesjonelle arbeider.

Først og fremst: spilldesignere jobber ikke ut fra motivasjon om å tjene penger eller øke brutto nasjonalprodukt. Dette er folk som liker å lage vakre og morsomme ting som man både kan ha det gøy med, og lære mye av. Grunnleggeren av spillstudioet, Erik Hoftun, tok imot koduianerne – og de ble loset grundig rundt i lokalene. De fikk servert lunsj og gode historier, og hilste på utviklerne (som hadde dusjet for anledningen).

Våre unge spilldesignerhåp fikk også se hvor langt Snowcastle var kommet med sin neste store utgivelse, «Festival of Magic». Yogscast, en av verdens mest kjente Youtubere på spillfronten, har nettopp spilt gjennom demoen, og det er virkelig verdt å ta en titt på hvor begeistret de var for dette norskproduserte spillet –  både del 1 og del 2 . Koduianerne reiste hjem til Hallingdal, Skedsmo, Bærum og Kongsberg med fengende inntrykk fra spillstudioet Snowcastle.

About Imsen

Imsen
Entrepreneur, lecturer, musician, historian, gamer, geek, father to four, EU CodeWeek ambassador

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll To Top