Kodu på Trondheim torg

kodeklubben_trondheim_maker_faire

I strålende høstsol tok flere barn og unge veien til Trondheims torg, på Maker Faire – en utstilling for alt som kan krype og gå av teknisk moro og innovasjon, i en by som er kjent for sine ingeniører og barter. Her var også mange fra hovedstaden tilstede, som allerede kunne skilte med et vel gjennomført Makers Faire på Teknisk museum i Oslo. Alle gleder seg over at makerbevegelsen vokser – men hvilke konsekvenser får dette for skolen?

Fra politisk hold får vi ofte høre at vi trenger en mer praktisk orientert skole, noe også stortingsmeldingen «Motivasjon- mestring- muligheter» var tydelig på. Et samlet Storting stilte seg bak dette – men lite skjedde. Universitet og Høyskolesektoren fikk midler til å holde noen kurs, men det var for det meste teoretisk og lite praktisk orientert. Samtidig har maker-bevegelsen vokst fram, uten at det har fått store konsekvenser for skolens praksis. For skolefolk må Maker Faire framstå som en underlig oppvisning i hva skolen burde og kunne ha vært. Det er aldri for seint

Mange tror at det kun er gutter med loddebolt eller sveiseapparat som kan holde på med dette, men i Trondheim var det mer enn metall og kviser å skue. Jentene er i stor grad med, og materialer som brukes er alt fra tre til plast, fra sugerør til Tesla- coiler. Materialmangel er med andre ord ingen unnskylding for ikke å prøve seg fram på egen hånd.

Kodeklubben og Vektorprogrammet var på åstedet, det var også vi, og maker- general Roger Antonsen, som forøvrig har kommet med ny bok. Å lage spill med KODU eller andre programmeringsspråk er også en del av ånden på et slik event, og det er viktig å vise fram de gode initiativene under LKK- paraplyen. Framtidas skole finnes altså allerede (om enn noe utenfor klasserommet), og i helga sto den på Trondheim torg. Vi gleder oss til neste gang.

 

About Imsen

Imsen
Entrepreneur, lecturer, musician, historian, gamer, geek, father to four, EU CodeWeek ambassador

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll To Top