Finale i KoduKup EU

WP_20141015_14_45_14_Pro 8 land, tre dager – mye å gjøre, lite søvn. Det oppsummerer tre flotte dager under Eus CodeWeek– satsing, som har som formål å sette programmering og skole på dagsorden. For Norges del var det KoduKøpp som gjaldt, og Ole og Kristoffer var på plass med sitt stødige engasjement og inbitte holdning.

European Schoolnet hadde valgt en bred tilnærming til KODU for denne konkurransen. De portugisiske deltakerne på seks og sju år sjarmerte hele eventet i senk. Finnene stilte med en ren jentegruppe, og Estland hadde stor aldersforskjell på sine deltakere. I grunnen handler dette store spennet om å vise at skole i det tjueførste århundret bryter ned gamle barrierer, mellom klassetrinn, alderstrinn, fag, skoleslag og nasjoner.

Mandag og tirsdag ble elevene drillet i presentasjonsteknikk, roboter, 3d-printere og programmeringsspråk. De sør-europeiske spisetidene førte til at de fleste deltakerne livnærte seg på Microsofts gratis assortement av godteri og brus, som igjen førte til omfattende fnising og trøtthet. Vi fikk noen fine kvelder sammen i Brüssels pittoreske gågater, hvor vi blant annet besøkte Brüssels sjokolademuseum.

Microsoft organiserte eventet på onsdag, hvor lærere, elever og politikere overvar elevenes presentasjon av sine spill. Ole og Kristoffer stilte med en knallbra presentasjon av sitt svært interessante spillkonsept «Kodu Trials», men tapte i innspurten mot gitarspillende og brilliante markedsførere fra Storbritannia. Hovedprisen gikk til Hellas, som blant annet hadde lagd en nettside hvor man kunne søke opp informasjon om Mars.

Deltakerne avsluttet eventet med å gjøre opp i FIFA15, og det var ingen som hang med hodet. Her var det mye å gjøre, mye å lære – og mye å se. Alle var enige om at det hadde vært en fin tur.

About Imsen

Imsen
Entrepreneur, lecturer, musician, historian, gamer, geek, father to four, EU CodeWeek ambassador

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll To Top