PedSmia til Startuplab

forskningsparken_br338

Lærerkollektivet PedSmia marsjerer videre, gjennom krittstøv og halvspist god morgen- joghurt, over kabelsalat og overheadprosjektorer, helt til Forskningsparken på Blindern – med sine glade og ivrige hipstergründere. Det er omtrent som å komme hjem, etter en lang hyttetur. Siden oppstarten i april 2012 har vi vært som løv i vinden, og vi har ofte sett oss i speilet for å finne ut hvem vi var, og hva vi faktisk drev med. Programmering og dataspill har vært omkvedet vårt, men langt i fra alt har handlet om teknologi. Nå er det derimot definitivt, og med den nye lokaliseringen smir vi tette bånd til landets friskeste IT-gründermiljø.

Folka i Startuplab er slett ikke nye for oss. Vi kunne i grunnen aldri unngå dem, for overalt hvor det har vært snakk om teknologi eller skole har de krysset våre veier: Jean Baptiste og WeWantToKnow med sitt fantastiske Dragonbox, Smilende sunnmøringer fra Soleis, Kahoot, Creaza – og mange fler. Dette er etter hvert blitt kjente navn for skolefolk. Innovasjon Norge har i tillegg gitt midler til en ny EdTech- klynge i Startuplab (Education Technologies, for de som lurer). Dette er en bransje i enorm vekst, og vi hiver oss på karusellen – så lenge lærerens profesjonelle yrkesutøvelse ikke blir skadelidende, så klart.

Å delta i et gründermiljø gir oss mange muligheter, men også en del plikter. For det første skal vi bidra med vår erfaring og innsikt som skolefolk. Deretter skal vi være rause med både nettverk, ideer og kontakter. Vi skal dele og gi, ikke stjele og utnytte. Vårt nettverk er alles nettverk, og ingen skal ha eksklusiv pålogging til noe av det vi sitter på. Mulighetene er mange, for i Startuplab kan PedSmia også få utløp for utviklerideer vi lenge har hatt med oss. Hvordan man går fram fra ide til produkt er fortsatt en mystisk prosess for oss, som i hovedsak lever av prosjektledelse og kursvirksomhet. Vi trenger bredde og praktisk kunnskap.

Inneværende skoleår skal KoduKøpp ledes fra Forskningsparken. Det som må sies å være PedSmias flaggskipprosjekt har vokst seg ut over landegrensene, og er nå adoptert av selveste EU- kommisjonen. Vårt nære samarbeid med næringsliv, frivillighet, kommuner, stat og internasjonale nettverk har båret frukter. Vi er glade for å være på riktig sted til riktig tid – noe som gir oss anledning til å tenke nytt. Igjen.

About Imsen

Imsen
Entrepreneur, lecturer, musician, historian, gamer, geek, father to four, EU CodeWeek ambassador

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll To Top